Booking For KLKM Contingent Fund Raising Badge : Please click this link Here

Kursus Kemantapan Kepimpinan Kelana (4K) & Kursus Kemantapan Kepimpinan Ketua-ketua Kelana (6K) telah diadakan di Politeknik Shah Alam pada 27-30/4/42019. Seramai 37orang peserta dari negeri KLKM telah menyertai Program ini. Kursus yang dijalankan selama 4H3M ini merangkumi modul-modul yang diperlukan bagi melengkapkan kriteria calon BPA pada tahun 2019. Antara modul yang  terlibat ialah :

Istiadat Perbarisan Dan Penganugerahan Baden Powell (BP-Award) & Manikayu Peringkat Kebangsaan PPM Negeri Kumpulan Latihan Kelanasiswa Malaysia IPTA/IPTS) Kali Ke V 2018 telah berlangsung dengan jayanya pada 21-25 Januari 2019 bertempat di Pusat Rancangan Kokurikulum, Universiti Sains Malaysia, Pulau Pinang. USM sekali lagi dipiih menjadi tuan rumah setelah menjadi tuan rumah untuk pertama pada tahun 2014.

Seramai 16 calon BP Award dari 7 daerah KLKM mengambil bahagian dalam Anugerah Baden Powell  kali ini iaitu dari KLKM Daerah Universiti Sultan Zainal Abidin, KLKM Daerah Universiti Sains Malaysia, KLKM Daerah Universiti Putra Malaysia, KLKM Daerah Universiti Tun Hussein Onn, KLKM Daerah Politeknik Mukah Sarawak, KLKM Daerah Politeknik Kota Bharu dan KLKM Daerah Politeknik Sultan Azlan Shah, Perak.

 

Sila klik pautan dibawah untuk muat turun nota panduan MOP / WSEP / SWA

SCOUT WORLD PROGRAMS

Perangcangan Program dan Latihan Tahunan. Kumpulan Latihan Kelanasiswa Malaysia. KLKM 2019

Persekutuan Pengakap Malaysia, Negeri Kumpulan Latihan Kelanasiswa (KLKM) akan menganjurkan Program Sukauto Innovation Challange 1.0 (SIC 1.0). Program ini berbentuk pertandingan rekacipta dan inovasi yang julung kali diadakan di peringkat kebangsaan. Untuk maklumat lanjut berkaitan program sila muat turun pautan yang disediakan disini.

Monday the 19th. Kumpulan Latihan Kelanasiswa Malaysia - Joomla Templates