MENGENAI KAMI

Kumpulan Latihan Kelanasiswa Malaysia atau nama ringkasnya KLKM adalah terdiri daripada gabungan kumpulan-kumpulan pengakap Kelana yang ditubuhkan di mana-mana institut pengajian tinggi di Malaysia. Keahlian kumpulan ini terdiri dari pelajar-pelajar  pengajian tinggi berumur 18 tahun ke atas dari Universiti Awam, IPTA, IPTS, Kolej – kolej swasta, Politeknik serta Kolej Komuniti di seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

SUDUT KELANA

Program dan aktiviti Krew Kelana menawarkan pengalaman dan keseronokan melaksanakan aktiviti di serata tempat dari segi fizikal dan cabaran mental, memberi peluang untuk berkhidmat kepada masyarakat luar serta menyediakan peluang untuk melancong dalam Malaysia dan juga ke luar Negara. Ahli-ahli Krew Kelana akan diberi tugas untuk menguruskan krew sendiri dan memastikan program Latihan Pengakap Kelana dilaksanakan.

Jemputan kepada Mahasiswa/Mahasiswi sebagai petugas sukarelawan untuk Jambori Pengakap Malaysia ke 13 dan Jambori Pengakap Antarabangsa Kuala Lumpur 2016 yang akan berlangsung pada 25/11/2016 sehingga 01/12/2016 di Taman Metropolitan Batu, Kuala Lumpur.

Muat turun Surat Jemputan Jambori Pengakap Malaysia ke 13

Friday the 23rd. Kumpulan Latihan Kelanasiswa Malaysia - Joomla Templates